Ламінування і ботокс

Ламінування і ботокс для волосся: справжнє спасіння для пошкоджених локонів

Сильне, сяюче здоров'ям волосся – це основа будь-якого стильного образу, тому важливо підтримувати ідеальний стан локонів. Неправильно підібраний догляд, фарбування аміачними фарбами, негативний вплив ультрафіолету, часте гаряче укладання без правильного захисту – все це може бути причиною погіршення стану волосся. Також локони можуть втрачати життєву силу при нестачі вітамінів і мікроелементів через незбалансоване харчування, стреси і погану екологічну обстановку.

Що ж робити, якщо пасма стали тьмяними, сухими, ламкими і виснаженими? Маски, бальзами та живильні шампуні при сильному пошкодженні локонів на структурному рівні не допоможуть, тому знадобиться комплексний салонний догляд і реконструкція волосся. Перукарі рекомендують ламінування або ботокс для глибокого живлення та відновлення локонів. Після таких процедур пасма стають блискучими, сяючими, слухняними і гладкими. В чому суть цих процедур, наскільки вони безпечні і яку обрати? Почнемо по черзі.

Як врятувати пошкоджені локони

Щоб волосся залишалося здоровим, йому потрібен постійний догляд. Погіршити його стан можуть різні фактори, але це не означає, що доведеться відрізати виснажені посічені пасма. Це занадто радикальний метод, який абсолютно неприйнятний. Важливо правильно обрати спосіб для реконструкції волосяної структури. Ослаблене волосся можна відновити, наповнити живильними речовинами, ущільнити структуру і зробити гладким за рахунок спеціальних засобів, що мають багатий склад і активні дієві формули.

Найбільш популярними серед майстрів б'юті-салонів є процедури ботокса і ламінування. Такі методики завдяки унікальному складу діючих речовин чарівним чином перетворюють локони і роблять їх такими, як у рекламних роликах засобів для волосся. Такий сяючий глянсовий ефект досягається за рахунок комплексного підходу. Живильні компоненти глибоко проникають у структуру пасмів, а після цього лусочки кутикули щільно запечатуються, немов запаюються.

Ботокс

Відмінна відновлювальна процедура, яка допоможе повернути життєву силу навіть сильно виснаженим пасмам. Виробники пропонують різні за складом продукти, що використовуються для проведення процедури ботокса. В складі цих засобів обов'язково присутні концентровані вітамінні комплекси, амінокислоти, кератин, поживні мікроелементи, колаген і гіалуронова кислота. Такий потужний за дією живильний коктейль завдяки унікальним формулам глибоко проникає в структуру пасмів і заповнює їх.

Ламінування

Відрізняється за дією і створює видимий ефект зовні пасм. У процесі процедури майстер використовує спеціальний склад, який забезпечує створення тонкої захисної плівки по всій поверхні кожної волосини. Формули засобів, що застосовуються для ламінування також насичені вітамінними поживними компонентами, але їхня дія не така глибока, як у ботокса. Після процедури ефект буде більшою мірою візуальним.

Ламінування: за і проти

Ламінування стане відмінним рішенням у тому випадку, коли потрібно надати волоссю сяючий блиск, усунути його електризацію, зробити колір більш насиченим і яскравим, а також добитися ефекту шовковистого полотна волосся, як у рекламних роликах. Залежно від стану пасмів і бажаного результату майстер може порекомендувати один із видів ламінування, який відрізняється складом діючої речовини і методом нанесення.

Отриманий після проведення процедури надтонкий шар забезпечить:

  • неперевершений блиск по всій довжині;

  • збереження вологи і живильних компонентів всередині;

  • захист від агресивного впливу ультрафіолету, вітру і солоної води на пляжі;

  • запечатування фарбувального пігменту і збереження яскравості після фарбування.

Також можна буде забути про появу посічених кінчиків, оскільки кожна волосинка буде ідеально розгладжена і запечатана. Для власниць неслухняного волосся, що постійно плутається, така процедура стане справжнім порятунком, так як це допоможе спростити процес розчісування та щоденного догляду.

Виконання процедури

Ламінування потрібно виконувати виключно в салоні. Це повинен робити майстер, який відмінно знає особливості процедури та склад, що застосовується. В такому випадку ніяких негативних наслідків бути не може. В домашніх умовах не рекомендується виконувати такі процедури, оскільки вибір складу, часу дії засобу та інші особливості процедури вимагають спеціальних знань.

У салоні майстер проводить процедуру в кілька етапів:

1. Спочатку локони потрібно вимити спеціальним шампунем, який допоможе очистити їх від забруднень, шкірного жиру і залишків стайлінгу. Для цього застосовуються професійні засоби з високим pH, які сприяють розкриттю лусочок кутикули і глибокому очищенню. Такі лужні шампуні краще не використовувати самостійно, так як існує ризик пересушити пасма.

2. Далі перукар наносить спеціальний продукт, який забезпечує регенерацію волосяної структури, її живлення і зволоження. Склад продукту підбирається індивідуально залежно від того, в якому стані пасма і яких компонентів їм не вистачає. Це можуть бути різні рослинні екстракти, олії, вітамінні комплекси.

3. Після цього по всій довжині наноситься ламінувальний засіб. Уникайте прикореневої зони. Це важливо, тому що в іншому випадку шкіра голови і волосяні цибулинки можуть бути пошкоджені активними компонентами, що входять до продукту. Залежно від активної формули засіб потрібно витримати зазначений виробником час.

4. Завершальний етап – миття і делікатна сушка (гарячі стайлінгові засоби краще використовувати через кілька днів).

Залежно від побажань речовина може бути прозорою або кольоровою. У такому випадку можна тонувати пасма, посилити їхню яскравість, приховати в разі потреби сивину, а також захистити колір від швидкого вимивання. При цьому застосовуються делікатні фарбувальні пігменти без аміаку.

Чи є недоліки

Незважаючи на прекрасний ефект після ламінування, недоліки у цієї процедури все ж є. Якщо волосся дуже ламке по всій довжині, спочатку потрібно оздоровити пасма за допомогою живильних засобів. Це необхідно, щоб ущільнити їхню структуру і запобігти ризику ламкості, так як покриті захисною ламінувальною плівкою пасма мають більшу вагу. Ослаблені пасма можуть не впоратися з таким навантаженням і будуть ламатися біля коріння.

Не варто ламінувати волосся, якщо воно дуже тонке й довге. В такому випадку додаткове обтяження лише погіршить ситуацію, волосся може почати випадати через високе навантаження. Також можна буде забути про прикореневий об’єм і пишні укладки. Важливо враховувати ці нюанси під час процедури ламінування і довіритися досвідченому майстрові, який підбере альтернативний і не менш дієвий метод реконструкції пошкоджених пасм.

Догляд після ламінування

Для того щоб зберегти ефект від процедури якомога довше, майстри салонів рекомендують використовувати спеціальні безсульфатні шампуні, які є в каталозі нашого інтернет-магазину Соло. Вони максимально делікатно очищають і забезпечують оптимальний догляд. Після миття важливо використовувати відповідний за властивостями і складом бальзам, який буде щільно запечатувати лусочки кутикули після очищення волосся шампунем. Це допоможе зберегти глянсовий ефект ламінування довше.

Рекомендується також дотримуватися простих правил догляду за волоссям:

  • використовувати масажну м'яку щітку з натуральними щетинками;

  • проводити регулярний масаж голови для поліпшення кровообігу і нормалізації обмінних процесів;

  • відмовитися від використання засобів для скрабування, щоб не пошкодити тонкий захисний шар;

  • кілька днів після процедури рекомендується не використовувати інструменти для гарячого укладання і не мити голову.

Використання масок після ламінування можна скоротити до мінімуму, оскільки їхня ефективність все одно буде знижена. Це пов'язано з тим, що кутикула щільно запечатується, а зверху утворюється тонка захисна плівка, яка не тільки допомагає утримати корисні мікроелементи всередині волосся, але й запобігає проникненню інших речовин ззовні.

Особливості ботокса для волосся: чи всім підходить

Ботокс для волосся – це умовна загальноприйнята назва для косметичної процедури, яка не має нічого спільного з відомими всім ін'єкціями краси. Колоти препарат у шкіру голови не буде потрібно, тому процедура максимально делікатна, безпечна, але при цьому дуже ефективна. Засіб, що складається з живильного складу, глибоко проникає всередину волосся, відновлює його, заповнює і насичує важливими компонентами. Саме через гарний розгладжувальний ефект, який помітний відразу після процедури, з'явилася її така назва.

Як виконується процедура

Існує два способи нанесення засобу, фахівець обирає найбільш підходящий. Гарячий і холодний тип ботокса дають можливість швидко оздоровити волосся, розгладити, приборкати неслухняні локони, що вічно плутаються, і зробити їх максимально пружними. Вибір методики залежить від типу використовуваного засобу та його властивостей. Результат не буде візуально відрізнятися, тому варто довірити вибір способу майстру, який обов'язково оцінює стан пасмів.

Холодний метод передбачає рівномірне нанесення спеціального живильного складу на заздалегідь вимите шампунем глибокої очистки волосся. Засіб залишається на волоссі протягом необхідного часу, вказаного виробником, щоб забезпечити повне проникнення активних компонентів у структуру пасм. Далі для закриття лусочок кутикули використовується закріплювальний засіб. Після закінчення процедури волосся потрібно вимити, щоб прибрати залишки продукту.

Гарячий метод ламінування відрізняється за технікою виконання. Живильний склад наноситься на локони, як у першому випадку, але для його запечатування всередині пасмів застосовується спеціальний вирівнювач. Він прогріває пасма і активує дію речовин, що входять до складу. Важливо при цьому, щоб майстер правильно вибрав робочу температуру приладу. Після цього також наноситься спеціальна живильна маска і залишки продукту змиваються.

Чи є недоліки

Як і в будь-якої б'юті-процедури, у ботокса для волосся також є недоліки. Але вони більше відносяться до обмежень у проведенні процедури. Так рекомендується відкласти похід до салону в тому випадку, якщо є будь-які пошкодження шкіри голови і лупа. При вагітності варто уважно вивчати склад продукту й уникати в ньому шкідливих компонентів, а також враховувати схильність до алергічних реакцій.

Ламінування або ботокс: що ж вибрати

Щоб точно визначити, який із видів б'юті-процедур підходить саме вам, потрібно оцінити стан локонів і бажаний результат. Краще звернутися до салону, щоб майстер, з огляду на стан пасмів, запропонував оптимальне рішення.

   Дія  Переваги  Недоліки  Для якого волосся підходить
 Ботокс Глибоке живлення та запечатування Оздоровлення, розгладження, сяйво та блиск, захист від негативного впливу навколишнього середовища Потрібні спеціальні шампуні та бальзами для догляду  Ослаблені тонкі ламкі локони, виснажені, з посіченими кінчиками, схильні до сплутування
 Ламінування  Поверхневе живлення та запечатування Ідеально гладке та шовковисте волосся, захист від ультрафіолету і вітру, тривале збереження кольору Не можна фарбувати, потрібен спеціальний догляд після процедури. Зачіски з локонами не будуть триматися Тьмяне, позбавлене блиску, схильне до сплутування волосся та неслухняні пасма 


Незалежно від того, який спосіб реструктурування волосся обраний, після процедури важливо забезпечити комплексний правильний догляд. У каталозі Solo ви знайдете професійні італійські продукти для догляду за волоссям, щоб локони довше виглядали здоровими і сильними.

05.04.2024

Другие записи блога:

Nook Wonderful – реконструкция поврежденных волос
Линейка Nook Wonderful - полноценный комплексный восстанавливающий уход за проблемными, поврежденными волосами и кожей головы
Уровень pH в косметике для волос: почему нейтральный 5.5 не панацея?
Подбираем шампуни, кондиционеры, маски и другие средства в соответствии с уровнем pH, необходимым для конкретного типа волос и состояния кожи головы.
Previa White Truffle антивозрастной уход за волосами и кожей головы с органическим белым трюфелем
Линейка средств Previa White Truffle c экстрактами органического белого трюфеля предназначена для интенсивного обновления волос. Входящие в ее состав средства заполняют поврежденные участки волос, восстанавливают и укрепляют их.
Previa VITIS VINIFERA: эффективный комплекс для предотвращения выпадения волос
С проблемой выпадения волос сталкивается каждый третий человек. Чтобы процесс не стал необратимым, нужно срочно принимать меры. Профессиональный комплекс VITIS VINIFERA от итальянской компании Previa разработан для борьбы с основными причинами потери волос.
Puring: профессиональные средства по уходу за волосами и кожей головы
Итальянский бренд Puring разработал 7 различных направлений профессиональной косметики для волос. В составе средств множество натуральных компонентов, что делает их невероятно эффективными.
pH Flower: 5 направлений ухода за волосами
Миланский бренд PH Laboratories знает о желании дам наслаждаться весной круглогодично и выпустил серию уникальной косметики для волос pH Flower.
Contempora – итальянская линия по уходу за волосами на основе натуральных масел
Contempora - это итальянское качество и стиль, объединенные для создания профессиональной, ультра-действенной линии по уходу и стайлингу волос. Изюминка серии – натуральное облепиховое масло.