Що потрібно знати про кондиціонери для волосся


Всі мріють про гарне, шовковисте і блискуче волосся, але щоб досягти цього результату, нашому волоссю потрібен регулярний і належний догляд. Отже, щоб підтримувати волосся в здоровому стані, його недостатньо просто мити.

Сьогодні ми поговоримо про кондиціонери для волосся: що являє собою цей продукт, навіщо він потрібен і яка від нього користь.

Те, наскільки блискучим і гладким буде наше волосся, залежить від стану його кутикули. Кутикула – це зовнішній шар волосини, який виконує захисну функцію і складається з клітин, які в нормі щільно прилягають одна до одної. За структурою ці клітини нагадують собою щось на зразок риб'ячих лусок. Якщо кутикула не пошкоджена, волосся має гладку текстуру, воно здатне відбивати світло і, таким чином, випромінювати блиск.

Яке відношення до цього має кондиціонер?

Кондиціонер – це продукт, який наноситься на волосся після застосування шампуню. В процесі миття (шампунь + вода) лусочки кутикули відкриваються, і волосся стає більш уразливим до дії зовнішніх несприятливих чинників. Для того, щоб закрити лусочки і захистити волосся від подальших ушкоджень, його необхідно обробити засобом з кислим pH. Тут нам і знадобиться кондиціонер.

Крім того, всім відомо, що шампуні очищають наше волосся і шкіру голови від забруднень, шкірного сала і залишків стайлінгу, але не всі знають, що вони також можуть вимивати й природні ліпіди, від чого може виникати сухість волосся. Завдяки тому, що кондиціонер закриває і пригладжує кутикулу, волога в волоссі затримується довше, а це сприяє тому, що волосся стає гладким і блискучим. До того ж, волосся стане більш слухняним і буде легше розчісуватись, що, в свою чергу, допоможе уникнути зайвих пошкоджень.

Людей часто цікавить питання: чи потрібно користуватися кондиціонером кожен день?

Якщо Ви підібрали для свого волосся правильний кондиціонер і якщо Ви миєте голову щодня, тоді це рекомендується. Іншими словами, намагайтеся наносити кондиціонер після кожного миття волосся шампунем.

Ефект від застосування кондиціонера, як правило, миттєвий. Ви відчуєте відразу, що Ваше волосся стає м'яким і шовковистим на дотик. Але будьте уважні – неправильне застосування кондиціонера може призвести до того, що шкіра голови почне швидше жирніти.

Як же наносити кондиціонер?

Після того, як Ви помили голову шампунем, добре промокніть волосся рушником, щоб прибрати надлишки вологи, і нанесіть кондиціонер, починаючи від середини довжини і до кінчиків. Залиште на волоссі на 1-3 хвилини. Потім ретельно змийте теплою водою. Важливо: ні в якому разі не наносьте кондиціонер на коріння волосся.

Кілька фактів про історію створення кондиціонера

Датою появи кондиціонера вважається 1900 рік, коли на Всесвітній виставці в Парижі французький парфумер Едуард Піно представив продукт для волосся під назвою Бріолін. Саме цей продукт вважається першою версією сучасного кондиціонера. Бріолін використовувався чоловіками для пом'якшення волосся, вусів і бороди. Основною метою цього продукту була зміна текстури і зовнішнього вигляду волосся. У наступні десятиліття вчені побачили зростаючу потребу в засобах, які б сприяли розгладженню волосся. Вони почали експериментувати і випускати різні види продуктів, які містили різні хімічні складові. Дуже важливим було створити такий продукт, який би не залишав на волоссі відчуття жирності і липкості. Відтоді кондиціонер пройшов безліч змін і модифікацій.

Як вибрати правильний кондиціонер для Вашого волосся

Сухе, Пошкоджене, Тьмяне або Ламке волосся

Для сухого, пошкодженого або ламкого волосся дуже важливо підібрати кондиціонер, який допоможе запобігти його подальшому пошкодженню. Якщо у Вас злегка сухе і не дуже пошкоджене волосся, використовуйте кондиціонер зі зволожувальною формулою, яка допоможе відновити рівень зволоження волосся і повернути йому сяйво. Для дуже сухого, схильного до пухнастості волосся, використовуйте кондиціонери з більш інтенсивною формулою, наприклад, з позначкою «відновлювальний».

Наші рекомендації для сухого, пошкодженого або ламкого волосся:
Філер-кондиціонер PREVIA NATURAL HAIRCARE

Філер-кондиціонер PREVIA NATURAL HAIRCARE з органічним білим трюфелем – кондиціонувальний філер-догляд для пошкодженого, ламкого волосся.

Діє з поверхні, зволожуючи та регенеруючи волосся. Має противіковий ефект. Надає блиск і м'якість. Не обтяжує.

Кондиціонер «Глибоке зволоження» pH Flower

Кондиціонер «Глибоке зволоження» pH Flower – зволожувальний кондиціонер для сухого і дуже сухого волосся. Збагачений олією кокум і екстрактом троянди.

Робить волосся шовковистим, залишаючи на ньому легкий, приємний аромат.


Кондиціонер «Розкішна олія» KAYPRO TreasureOil – кондиціонер для зволоження і надання блиску сухому, ламкому та недостатньо зволоженому волоссю. Збагачена формула "5 розкішних олій".

Полегшує розчісування волосся без обтяження. Залишає волосся м'яким, яскравим та повним життя.

Кондиціонер 10в1 KAYPRO Argan Oil

Кондиціонер 10в1 KAYPRO Argan Oil – живильний кондиціонер з аргановою олією для сухого, тьмяного, неживого волосся.

1. Живить і зволожує
2. Розплутує і надає м'якість без обтяження
3. Додає щільність та об'єм
4. Бореться зі старінням клітин
5. Зменшує сплутування
6. Антистатичний ефект
7. Термозахист, УФ-фільтр
8. Підсилює і захищає колір волосся
9. Зменшує і запобігає розшаруванню кінчиків
10. Залишає волосся яскравим і блискучим.


Тонке, ослаблене волосся, схильне до електризації

Власникам тонкого волосся потрібно уважно підбирати кондиціонер. Це повинні бути кондиціонери з легкою («невагомою») формулою, спеціально розроблені для тонкого волосся. Або такі, що призначені для додання об'єму і щільності. Формула у кондиціонерів для об'єму розроблена таким чином, що не буде обтяжувати тонке волосся.

Наші рекомендації для тонкого, ослабленого волосся, схильного до електризації:
Кондиціонер для об'єму тонкого та слабкого волосся NOOK BEAUTY FAMILY

Кондиціонер для об'єму тонкого та слабкого волосся NOOK BEAUTY FAMILY – формула з кокосовою олією, алое вера і гідролізованим кератином для м'якого розплутування і зволоження волосся.

Відновлює об'єм без обтяження.


Кондиционер для объема тонких и ослабленных волос NOOK MAGIC ARGANOIL EXTRA VOLUME

Кондиціонер для об'єму тонкого і ослабленого волосся NOOK MAGIC ARGANOIL EXTRA VOLUME – легка, делікатна формула, розроблена спеціально для глибокого зволоження і додання об'єму тонкому волоссю, що електризується. Збагачений органічною аргановою олією, кокосовим і рисовим молочком.


ККондиціонер для об'єму KAYPRO Volume

Кондиціонер для об'єму KAYPRO Volume формула кондиціонера містить протеїни і пантенол, ефективно розплутує тонке волосся без обтяження.

Збільшує об'єм від коренів, додає щільність і енергію по всій довжині.

Кондиционер для объема с маслом облепихи и огуречным маслом CONTEMPORA – ніжний кондиціонер, який забезпечує ультралегкість при розчісуванні, надає максимальний об'єм тонкому волоссю.

Забезпечує зволоження й еластичність волосся без ефекту обтяження. Волосся набуває м'якості, шовковистості і розкішного об'єму.


Фарбоване волосся

Використовуйте кондиціонери для збереження кольору, якщо Ви фарбуєте своє волосся. Оскільки колір волосся поступово вимивається, і волосся швидко тьмяніє, Вам знадобиться продукт, який буде допомагати підтримувати яскравість і сяйво кольору якомога довше. Вибирайте кондиціонери з позначкою «захист кольору», «стійкість кольору», «збереження кольору». Крім того, якщо Ви часто фарбуєте або меліруєте волосся, його просто необхідно зволожувати.

Наші рекомендації для фарбованого волосся:
Кондиціонер Блиск кольору PREVIA NATURAL HAIRCARE

Кондиціонер Блиск кольору PREVIA NATURAL HAIRCARE – діє на поверхню, зволожує волосся.

Підсилює стійкість кольору та блиск. Не обтяжує і не залишає сліди.

Бальзам-кондиціонер Стійкість кольору BAREX JOC COLOR

Бальзам-кондиціонер Стійкість кольору BAREX JOC COLOR – забезпечує миттєве розплутування і легке розчісування волосся.

Глибоко живить і зволожує волосся, робить його м'яким і блискучим. Захищає колір від вимивання та шкідливого впливу сонячних променів.

Кондиціонер для збереження кольору з олією обліпихи та граната CONTEMPORA

Кондиціонер для збереження кольору з олією обліпихи та граната CONTEMPORA – зволожує і надає блиск фарбованому волоссю.

Протидіє фотоокисненню і живить волосся, надаючи м'якість і легкість розчісування. Забезпечує тривалий захист кольору фарбованого волосся.

Кондиціонер

Кондиціонер "Стійкість кольору" для тонкого та нормального волосся NOOK The Nectar Color – оживляє, захищає і підсилює блиск і яскравість косметичного кольору, сповільнюючи процес його вимивання.

Глибоко зволожує волосся, залишає його м'яким і слухняним, робить більш стійким до механічного та термічного стресу.

Кучеряве волосся

Коли підвищується вологість на вулиці, кучеряве волосся починає ставати пухнастим, а під час холодних місяців воно стає сухим, тьмяним і безжиттєвим. Такому волоссю від природи не вистачає природних олій і зволоження, і чим сильніше завиваються локони, тим складніше шкірному жиру дістатися до кінчиків волосся. Вибирайте кондиціонери з позначкою «для кучерявого волосся». У вологу погоду також відмінно підійдуть змивні кондиціонери з антифриз-ефектом, а в суху погоду – легкі незмивні кондиціонери у вигляді спрею, які будуть зволожувати волосся, не обтяжуючи його.

Наші рекомендації для кучерявого волосся:
Кондиціонер для кучерявого волосся KAYPRO Curl

Кондиціонер для кучерявого волосся KAYPRO Curl – містить мед і комплекс вітамінів для зволоження і полегшення розчісування кучерявого, хвилястого волосся, ефективно бореться з заплутуванням, електризацією волосся і атмосферною вологістю.

Залишає волосся легким, м'яким та блискучими.

Кондиціонер для неперевершених локонів PREVIA NATURAL HAIRCARE

Кондиціонер для неперевершених локонів PREVIA NATURAL HAIRCARE – кондиціонуючий догляд для живлення виткого волосся.

Діє на поверхні. Живить і зволожує, робить завитки еластичними, пружними і легкими. Зменшує заплутування.

Нормальне волосся

Якщо ми говоримо про нормальне, відносно здорове волосся, що не піддається хімічним процедурам, все одно треба розуміти, що його структура може пошкоджуватися розчісуванням, гарячими інструментами, жорсткою водою або іншими зовнішніми факторами. У будь-якому випадку, волосся потребує належного догляду, щоб підтримувати його природний баланс, красу і здоров'я, рівень зволоження і життєві сили. Вибирайте кондиціонери з універсальними формулами, які будуть зволожувати волосся, дарувати йому блиск і шовковистість, робити його більш м'яким і слухняним.

Наші рекомендації для нормального волося:
Зволожувальний спрей-кондиціонер pH Flower

Зволожувальний спрей-кондиціонер pH Flower – розплутувальний кондиціонер для всіх типів волосся.

Збагачений екстрактами ірису та ванілі. Миттєво робить волосся м'яким і блискучим, залишає на ньому легкий, приємний аромат. Антистатичний та антифриз-ефект.

Двофазний кондиціонер NOOK MAGIC ARGANOIL

Двофазний кондиціонер NOOK MAGIC ARGANOIL – збагачений аргановою олією, олією моної, ягодами Асаї та УФ-фільтром.

Миттєво надає зволоження і відчуття шовковистості, підходить для всіх типів волосся. Ідеальний для тонкого, неживого волосся. Зміцнює, розплутує, робить його яскравим без обтяження.

Не забувайте також, що з приходом холодних місяців сухе повітря чинить негативний вплив на волосся. Волосся більше електризується, не піддається контролю. Але завдяки кондиціонеру можна дати волоссю зволоження і знизити статичну електрику.

Типи кондиціонерів

Змивні кондиціонери

Наносяться відразу після миття голови шампунем і витримуються декілька хвилин. Потім змиваються теплою водою. Підходять для щоденного використання і практично для всіх типів волосся.

Незмивні кондиціонери

Наносяться на чисте вологе волосся і залишаються на волоссі до наступного миття. Відмінно зволожують, надають волоссю м'якість і блиск. Полегшують розчісування, розплутують і пом'якшують волосся, тому ідеально підходять для використання перед стайлінгом.

Отже, що дає кондиціонер нашому волоссю?
  • Допомагає відновити рівень зволоження волосся
  • Надає волоссю м'якість, гладкість і блиск
  • Полегшує розчісування і робить волосся більш слухняним
  • Захищає від зовнішніх пошкоджень (УФ-промені, інструменти для укладання, вода, використання рушника і т.д.)


Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.