ЧИМ КОРИСНА ДЛЯ ВОЛОССЯ ОРГАНІЧНА КОСМЕТИКА?

Сучасний мас-маркет пропонує безліч засобів для догляду за волоссям. Левова частка цих засобів містить у своєму складі небезпечні для здоров'я людини компоненти: сульфати, парабени, силікони, штучні барвники та консерванти. Ніхто не попереджає нас про те, що при регулярному використанні ці речовини можуть накопичуватися в шкірі голови та призводити до неприємних наслідків. Напевно, ви вже чули про SLS (лаурилсульфат натрію). Це речовина, яка відповідає за піноутворення. З одного боку, лаурилсульфат натрію дійсно з легкістю змиває шкірний жир і видаляє бруд з волосся, але існує й інший бік медалі. З часом шкіра голови починає втомлюватися від великої кількості хімії і як наслідок виробляє більше жиру. В результаті волосся швидше забруднюється, тьмяніє та втрачає життєву силу. Можуть з'явитися лупа, свербіж, подразнення. Структура волосся пошкоджується, що призводить до його витончення та випадання.

Не принесуть користі нашому волоссю й силікони, які сьогодні дуже популярні в складі багатьох косметичних засобів. Вони можуть забезпечити миттєвий ефект блиску, волосся при цьому стане слухняним і буде добре розчісуватися. Але весь цей час силікони будуть накопичуватися в волоссі, обтяжувати його та поступово позбавляти природного здорового блиску і краси.

Щоб уникнути цих проблем фахівці все частіше рекомендують використовувати органічну косметику для волосся – шампуні, маски, бальзами, кондиціонери. І перше, про що потрібно знати: така косметика абсолютно безпечна для здоров'я людини. Молекули її натуральних компонентів за своєю структурою максимально наближені до молекул нашої шкіри і тому легко засвоюються. А це означає, що волосся і шкіра голови в повному обсязі отримають усе необхідне і корисне з органічного догляду.


Основні переваги органічної косметики для волосся:

 
Натуральный состав и полное отсутствие «химии»

Натуральний склад і повна відсутність «хімії» 

На відміну від звичайних засобів для догляду за волоссям, органічні не містять сульфати, парабени, синтетичні барвники, силікони та інші продукти переробки нафти. Склад органічної косметики збагачений ефірними оліями та натуральними рослинними екстрактами, безпечність і якість яких підтверджені міжнародними БІО-сертифікатами. Натуральні рослинні компоненти дбайливо доглядають за волоссям і шкірою голови, зволожують їх і насичують корисними мікроелементами. Всі рослини вирощуються в спеціальних екологічно чистих районах без використання ГМО, хімічних добрив і пестицидів.

    
Безопасна для окружающей среды
Безпечна для навколишнього середовища

Унікальні технології, які застосовуються в процесі виробництва органічної косметики, дозволяють звести до мінімуму негативний вплив на природу. Величезну увагу виробники приділяють і упаковці – в її основі екологічно чисті матеріали, які біологічно розкладаються, що робить її абсолютно безпечною для навколишнього середовища. Ви також не знайдете в складі органічної косметики інгредієнти тваринного походження. Така продукція ніколи не тестується на тваринах.

  Не викликає звикання до інгредієнтів Не викликає звикання до інгредієнтів

Як відомо, застосування традиційної (синтетичної) косметики для волосся може спровокувати залежність від її хімічних складових. Органічна продукція абсолютно нетоксична та не викликає звикання до своїх інгредієнтів. Завдяки цьому вона підходить для тривалого застосування та ідеальна навіть для найбільш чутливої шкіри голови. 


Що ще потрібно знати про органічний догляд за волоссям?

1. Органічний шампунь не дає такої рясної піни як звичайний, оскільки в його складі відсутній лаурилсульфат натрію. І це величезний плюс. В основі такого шампуню - м'які миючі компоненти, які дуже дбайливо і делікатно доглядають за волоссям і шкірою голови. А відсутність рясної піни жодним чином не позначиться на його миючих якостях. Органічний шампунь не просто добре вимиє голову, він ще й подбає про наше здоров'я.

2. Часто для того, щоб привернути увагу покупців, виробники синтетичної косметики позначають свої продукти як «натуральні» або «органічні». Але потрібно розуміти: виробництво справжньої органічної косметики потребує великих витрат, тому вона, як правило, є ексклюзивною і випускається невеликими партіями. Якщо ви хочете уникнути підробок і придбати засоби, які дійсно принесуть вам користь, краще звертатися до спеціалізованих магазинів. Не забувайте, що наше волосся, немов губка, вбирає в себе все, що ми на нього наносимо.

3. Якщо ви вирішили перейти на органічну косметику, не лякайтеся, якщо певний час вам буде здаватися, ніби ваше волосся виглядає «якось не так». Це тимчасове явище. Волоссю потрібно позбутися від токсинів і впливу агресивних елементів, які воно отримувало з синтетичної косметики. При регулярному використанні органічні засоби забезпечать вам результат на довгий час та істотно поліпшать стан вашого волосся. Волосся насититься корисними елементами і в результаті стане міцнішим, пружним і об'ємним, матиме по-справжньому здоровий вигляд і блиск.


Важливо: ддля досягнення максимального ефекту догляд за волоссям обов'язково повинен бути комплексним. І набагато краще, коли маски, бальзами або кондиціонери будуть того ж бренду, що й шампунь. Це дозволить компонентам, що входять до їх складу, доповнювати і посилювати дію одне одного.


Наші рекомендації:

- Органічний догляд для волосся PREVIA Natural Haircare



Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.