Сухі шампуні. Що це і як вони працюють

Jane Nisolo Beginners Guide to Dry Shampoo

Перекладено компанією SOLO®

Якщо ви дуже зайняті і шукаєте кілька додаткових вільних хвилин, особливо вранці, тоді ви знайшли те, що вам потрібно. Сьогодні ми обговоримо всі особливості сухих шампунів. Як новачок в їхньому використанні, я не збираюся проникати в передові технології застосування. Навпаки, я збираюся поділитися з вами результатом маленьких експериментів і досліджень, які я провела з початком використання сухих шампунів.

Я не б'юті-блогер. Я не знаю багато про внутрішню роботу індустрії краси і я далека від того, щоб вважати себе гуру косметики. Я тут тільки для того, щоб допомогти тим з вас, хто не знає навіщо і як користуватися сухим шампунем.

Для початку я трохи розповім про свій б'юті-досвід. Моє щоденне, рутинне використання косметики дуже обмежене. В мене немає вирівнювача для волосся, а феном я користуюся 1-2 рази на місяць, коли вранці зовсім не вистачає часу. Мої локони тримаються не більше 37 секунд (навіть професійні стилісти пробували затримати їх хоча б на 38 секунд, але не змогли).

До того, як сухий шампунь отримав місце в моїй ванній кімнаті, у мене ніколи не було жодного засобу для волосся, який можна було б використовувати за межами душової кабіни або ванни. Ніяких спреїв для волосся, гелів, пін або чогось іншого з того величезного асортименту, який пропонує сьогодні ринок косметики для волосся, в мене не було.

Для чого я все це розповіла – щоб пояснити, що я не фанатка догляду за волоссям і почала використання сухого шампуню не через те, що в мене повинні бути всі можливі засоби для волосся. Я навіть не чула про сухі шампуні ще 6 місяців тому. Я не помічала всіх досягнень сучасної косметичної індустрії.

Потому, якщо ви професіонал по догляду за волоссям, ви, напевно, знаєте більше, ніж я. Але, якщо ви, як і я, просто зайнята жінка, яка шукає кілька додаткових хвилин вранці, і не знаєте про сухі шампуні та їхні особливості, тоді давайте проникнемо в ці знання разом.

Що Це Таке і Як Це Працює?

Сухі шампуні бувають у вигляді порошку або спрея. В обох випадках він «запечатує» і вбирає жир з волосся. Це дещо більш ускладнена версія дитячої пудри)))).


Візьміть пляшку, струсіть і розпорошіть на ту частину волосся, яка жирніє найбільше. Масажними рухами втирайте шампунь у волосся, залиште на пару хвилин, потім він легко видаляється щіткою для волосся. Вуаля!!!

Сухий шампунь краще працює вночі, якраз перед тим, як ви йдете спати. Деякі бренди залишають сліди білого порошку. Чим кращий бренд, тим менше слідів він залишає. Але неважливо який бренд ви використовуєте, будь-які сліди можуть бути легко видалені за допомогою брашингу. Крім того, коли ви використовуєте сухі шампуні на ніч, порошок абсорбує зайвий жир всю ніч і будь-які білі сліди на той час, коли ви піднімаєте голову з подушки, вже зникнуть.

Навіщо Мені Це?

Особливо для тих, хто витрачає значну частину свого ранку висушуючи і укладаючи волосся, сухі шампуні дозволять збільшити проміжки між необхідністю мити голову. На відміну від звичайних шампунів, які змивають жир і бруд з волосся та шкіри голови, сухі шампуні просто абсорбують надлишки жиру біля коріння волосся і залишають шкіру голови чистою, як в день весілля. :) Таким чином волосся й виглядає чистим і має приємний аромат без миття.

Чи Потрібна Мені Шапочка для Душу?

З плином часу період, на який ви можете подовжити проміжок між миттям волосся, збільшується. Після першого застосування сухого шампуню ви можете помітити, що ваше волосся знову виглядає чистим і доглянутим десь на півдня довше. Через пару тижнів регулярного використання ви помітите, що вже можете обходитися без звичайного шампуню на день або два довше. Ваше волосся починає дякувати вам за те, що ви не сушите його так часто сеансами миття.

Припустимо, ви приймаєте душ частіше, ніж миєте голову. Дуже просто залишити волосся сухим за допомогою шапочки або обернути його рушником.

Чи Залишають Сухі Шампуні Сліди, чи Міняють вони Колір Волосся, чи Змінюють його Текстуру?

Можуть залишати. Але тільки якщо ви погано видалили залишки щіткою для волосся. Навіть якщо сліди залишилися, вони зникнуть через деякий час, коли сухий шампунь вбере в себе бруд і жир з волосся.

Іноді волосся стає трохи більш тьмяним, хоча я не помітила значних змін. Це могло бути через те, що я вже і без того маю досить тьмяний колір волосся, без якого б то не було фарбування або мелірування, так що це могло бути просто враження від ще одного тьмяного дня в тьмяному місті.

Версія сухого шампуню в спреї додає трохи текстури і об'єму волоссю. Для багатьох це прекрасна новина. Відчуття таке, що скористалися лаком для волосся з дуже легкою фіксацією. Мені здається, що текстура від сухого шампуню дуже підходить моєму волоссю, яке втрачає об'єм через день після миття.


А що Думають експерти?

Я поцікавилася в експертів, як вони оцінюють застосування сухих шампунів. Багато з них вважають, що ця новинка, яка з'явилася на ринку кілька років тому, допомагає додавати об’єм, усувати запах і миттєво прибирати бруд і жир з волосся та шкіри голови. Сухі шампуні безсумнівно змінили наше життя на краще.

При розміщенні на інших інтернет-ресурсах прохання посилатися на наш сайт http://solo.ua/about/blog/


Корисні посилання на сайті solo.ua


13.02.2016

Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.
L'Alga - сила океану для краси вашого волосся
L'Alga - це інноваційна лінія професійної косметики для відновлення та догляду за волоссям і шкірою голови. Цей революційний продукт може стерти жорсткі хімічні обробки, щоденне використання приладів для гарячго укладання, сухість, вплив сонця, забруднення навколишнього середовища і / або гормональні зміни.