ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ ПРОФЕСІЙНИЙ ФЕН

Сьогодні фен є майже у кожної жінки. З його допомогою сушать і укладають волосся, роблять гарні та стильні зачіски, надають волоссю необхідний об’єм, створюють локони і т.д.

При цьому важливо розуміти: фен повинен не тільки чудово виконувати свої функції, а й зберігати здоров'я і красу нашого волосся.

Якщо Ви хочете максимально захистити своє волосся і отримувати задоволення від використання, тоді краще придбати якісний професійний фен. Він буде коштувати дорожче, ніж звичайний побутовий, але у такого фена набагато більше шансів виправдати Ваші сподівання.

Чим відрізняється професійний фен від звичайного: фен у салоні краси використовується набагато інтенсивніше, ніж удома, крім того, в салоні дуже важливий час, який витрачається на сушіння та укладання. Тому хороший професійний фен розрахований на використання по кілька годин на день протягом тривалого періоду. Їхні мотори більш довговічні з великим ресурсом роботи, вони дають більший потік повітря в порівнянні з побутовими, і їхній корпус зазвичай більш міцний, ніж у домашніх фенів.

Ми рекомендуємо звертати увагу на наступні критерії при виборі фена.

НА ЩО В ПЕРШУ ЧЕРГУ ВАРТО ЗВЕРНУТИ УВАГУ:

• Матеріал корпусу

Завжди звертайте увагу на те, з якого матеріалу виготовлений корпус фена. Для професійних фенів це повинен бути термостійкий пластик, міцний і ударостійкий.

• Потужність

Потужність професійного фена варіюється в діапазоні від 1800 до 2400 Вт. Фени з високою потужністю фактично можуть функціонувати в режимі «нон-стоп», тобто витримувати великі навантаження, що вкрай важливо, наприклад, для роботи в салоні. Але потужність не завжди показник швидкості потоку повітря, його об’єму та нагріву. Сучасні технології дозволяють створювати моделі фенів, які споживають менше енергії, утворюючи при цьому потужний потік повітря, і економлять електроенергію і час. Такими, наприклад, є фени італійської фірми ELCHIM. Компанія заявляє, що їхні фени більш ефективні та економічні і при однаковій споживаній потужності дають набагато більший потік повітря, ніж аналоги інших виробників.

• Зручна (ергономічна) ручка і розташування кнопок управління

Ручка фена повинна мати зручну форму і ребристу або прогумовану поверхню. В цьому випадку фен не буде ковзати у Вас під пальцями в процесі роботи. Дуже важливе і розташування кнопок управління – вони повинні бути розташовані так, щоб Вам було легко і комфортно їх перемикати.

• Функція іонізації 

Функція іонізації – це основна перевага багатьох сучасних професійних фенів. Завдяки цій функції фен випромінює потік негативно заряджених іонів, які нейтралізують позитивний заряд на волоссі та зменшують вплив статичної електрики. Це істотно спрощує процес укладання. Лусочки волосся стають гладкими, волосся має більш блискучий вигляд. Крім того, негативно заряджені іони допомагають утримувати вологу в волоссі, що дозволяє уникати пересушування.

• Вага і рівень шуму

Фен не повинен бути надто важкий. Це дуже важливий момент, особливо для майстрів, які цілий день тримають інструмент у руках. Вага професійного фена, як правило, не перевищує 700 г, а фенів ELCHIM – 500 гр. Про якість фена розповість і рівень шуму. Хороший професійний фен повинен працювати якомога тихіше для гарної атмосфери в салоні та меншої стомлюваності персоналу і клієнтів.

• Режим подачі холодного повітря

Для тих, хто часто робить укладку, фен з режимом подачі холодного повітря – ідеальний варіант. Гарячий струмінь повітря дозволяє надавати нашому волоссю об'єм і форму, а охолоджене повітря необхідне для того, щоб зафіксувати (закріпити) укладку. Це дуже зручно, особливо для власників неслухняного волосся.

• Керамічний нагрівач

Щоб максимально убезпечити структуру волосся від пошкоджень, вибирайте фени з керамічним нагрівальним елементом. Такий елемент не буде перегріватися, що дозволить теплу рівномірно проникати всередину волосся, не руйнуючи його структуру. Дешеві фени мають металевий нагрівач, який виділяє тепло нерівномірно і нагрівається до червоного. Через надмірну температуру волосся дуже швидко пересушується, і збільшується ризик того, що воно стане неслухняним, тьмяним, пошкодженим.

• Знімний фільтр

Віддавайте перевагу фенам зі знімним повітряним фільтром. При необхідності, його завжди можна зняти і очистити від пилу та волосся, які в будь-якому випадку рано чи пізно туди потраплять. Не забувайте, що за феном потрібно доглядати, якщо Ви хочете, щоб він довго і справно працював. 


ФЕНИ, ЯКІ ЗДАТНІ ПРИЄМНО ЗДИВУВАТИ

Ні для кого не секрет, що кращі фени роблять в Італії та Німеччині. 

ELCHIM Фен професійний 3900 Titanium

Італійський бренд Елькім (ELCHIM) – це бренд світового масштабу, який з 1945 року створює неперевершену професійну продукцію. Висококласні ергономічні, стильні та безпечні професійні інструменти – це результат бездоганного поєднання передових технологій, креативності і, звичайно ж, любові, вкладеної в кожну деталь. Фенами Елькім користуються топ-стилісти, перукарі та просто покупці в усьому світі. ELCHIM – це вибір більш, ніж 80 тисяч салонів у 48 країнах світу.

Посилання за темою:

Італійський бренд Елькім (ELCHIM) - https://solo.ua/ua/catalog/elchim/ 




Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.