РІВНЕ СЛУХНЯНЕ ГЛАДКЕ ВОЛОССЯ

У когось від природи гладке, рівне та блискуче волосся... а є ті, хто мріє про таке волосся. Коли з неба падає перша крапля дощу, або атмосферна вологість досягає рекордно високого рівня, коли настає сезон катання на лижах і санчатах – Ваше волосся стає некерованим і кучерявим. На щастя, можна приборкати навіть найбільш неслухняні типи волосся, і у нас є кілька корисних стратегій, які можуть допомогти Вам у цьому.

Що змушує волосся витися?

Б'юті-експерти називають кілька причин, через які волосся починає завиватися.       

Атмосферна волога змушує волосяну кутикулу повертатися до її звичного стану, навіть якщо Ви попередньо зробили своє волосся гладким і рівним

Не дивно, що однією з головних причин є висока вологість. Атмосферна волога змушує волосяну кутикулу повертатися до її звичного стану, навіть якщо Ви попередньо зробили своє волосся гладким і рівним.

Сухий клімат або сухе повітря можуть також нашкодити Вашій зачісці, оскільки дуже низька вологість викликає статичну електрику, яка може змінювати Вашу зачіску, створюючи найхимерніші форми.

Можливо, Ви здивуєтеся, але в тих місцях, де повітря сухе, волосся теж може ставати витким та неслухняним. Як так? Сухий клімат або сухе повітря можуть також нашкодити Вашій зачісці, оскільки дуже низька вологість викликає статичну електрику, яка може змінювати Вашу зачіску, створюючи найхимерніші форми.

Те, як Ви розчісуєте і укладаєте волосся, теж може вплинути на те, як воно буде поводитися. Неправильне укладання або сушка може створити небажану текстуру.

Те, як Ви розчісуєте і укладаєте волосся, теж може вплинути на те, як воно буде поводитися. Неправильне укладання або сушка може створити небажану текстуру.

Щоб запобігти помилкам, а також, щоб перемогти природу Вашого волосся, ми можемо запропонувати кілька способів. Нижче ми розповімо про продукти і дамо поради, які допоможуть Вам зробити волосся гладким, шовковистим і слухняним. 

Як же "приборкати" волосся і запобігти його завиванню?

1. Легкий шампунь і кондиціонер.

Для того, щоб контролювати пасма, бажано вибирати шампуні з легкою формулою, які створені спеціально для розгладження волосся. Намагайтеся уникати шампунів, що містять сульфати, так як вони можуть підсушувати волосся.   

Previa ALMOND&LINSEED OIL Шампунь для приборкання волосся з органічним екстрактом мигдалю і олією насіння льону

Ми рекомендуємо Previa Natural Haircare Шампунь для приборкання волосся з органічним екстрактом мигдалю і олією насіння льону. Це особливий бренд косметики – з ексклюзивним ароматом, еко-упаковкою, і що найголовніше – абсолютною відсутністю агресивних хімічних речовин. Для кращого ефекту після шампуню можна використовувати кондиціонер цієї ж серії - Previa Natural Haircare Кондиціонер для приборкання волосся
з органічним екстрактом мигдалю і олією насіння льону. Формули без парабенів, сульфатів та інших хімічних інгредієнтів, які можуть псувати і сушити волосся. 

NOOK MAGIC ARGANOIL

Також ми рекомендуємо спеціальну серію DISLIPLINE Magic ArganOil професійного бренду NOOK, що вже давно став бестселером . Ця серія збагачена аргановою та інжировою оліями. Продукти цієї серії гарантують екстраординарний розгладжувальний ефект, контролюють об’єм і захищають від підвищеної атмосферної вологості. Не містять SLS, SLES, парабени і силікони.  

NOOK MAGIC ARGANOIL DISCIPLINE Шампунь для гладкості волосся

NOOK MAGIC ARGANOIL DISCIPLINE Шампунь для гладкості волосся
ДДисциплінуючий шампунь з антифриз-ефектом. Збагачений органічною аргановою олією і олією берберійської фіги. Ідеально підходить для неслухняного, пухнастого, ламкого та сухого волосся (прямого та кучерявого).
ПЕРЕВАГИ:
- Надає волоссю неймовірну м'якість і блиск, дисциплінує навіть найскладніше, тьмяне та пористе волосся, як тонке, так і жорстке щільне.
- Усуває пухнастість і контролює об’єм, полегшує укладання як прямого, так і кучерявого волосся.
- Інтенсивно зволожує і зміцнює волосся, робить його шовковистим і більш слухняним. Повертає волоссю життєву силу та еластичність.

NOOK MAGIC ARGANOIL DISCIPLINE Кондиціонер для гладкості тонкого та нормального волоссяNOOK DISCIPLINE Кондиціонер для гладкості тонкого та нормального волосся

Дисциплінуючий кондиціонер з антифриз-ефектом для тонкого і нормального волосся. Збагачений органічною аргановою олією і олією берберійська фіги. Має кремову, вельветову текстуру, яка проникає в стрижень волосини, глибоко зволожуючи його без обтяження. 

ПЕРЕВАГИ:
- Забезпечує антифриз-ефект і дисциплінує ламке, неслухняне волосся: як пряме, так і витке або кучеряве.
- Захищає структуру волосся, відновлює гідробаланс, залишає волосся м'яким і неймовірно легким.
- Надає волоссю блиск, робить його більш слухняними, контролює об’єм і захищає від підвищеної вологості. 

2. Спробуйте замінити рушник. 

Фахівці кажуть, що звичайний бавовняний рушник, яким Ви сушите голову, також може призводити до того, що волосся починає завиватися та стає неслухняним, оскільки діє як «липучка». Спробуйте замінити звичайний рушник на новий з мікрофібри. Це може посприяти тому, що волосся буде залишатися рівним після сушки, та може допомогти зменшити електризацію волосся.

3. Використовуйте кондиціонуючу маску.

За словами фахівців, доказ дієвості кондиціонуючого догляду можна легко помітити при частому нанесенні. Так як завитки можуть бути спричинені сухістю волосся, Ваша мета - додати більше вологи. Кращий спосіб зробити це - провести серію процедур, які проникають глибоко в структуру волосся, зберігаючи його зволоженим. Поряд з Вашим щоденним кондиціонером рекомендуємо щотижневий глибокий кондиціонер для досягнення оптимальних результатів. 

Contempora Розгладжувальна маска «Блискучий оксамит» з олією аргани та обліпихи

Що можна порадити? Ви можете спробувати Розгладжувальну маску «Блискучий оксамит» італійського бренду Contempora. Збагачена формулою глибокого кондиціонування, містить олію обліпихи та арганову олію, вона допомагає оживити тьмяне та ослаблене волосся. Використовуйте маску один раз на тиждень і Ви помітите, як Ваше волосся перетвориться на золотий блиск.

pH Flower Маска для волосся Ідеальна гладкість

Або спробуйте маску для волосся «Ідеальна гладкість» з нової серії компанії pH LaboratoriesFlower. Smooth Perfect Mask глибоко проникає в структуру волосся, приборкує неслухняне, пухнасте волосся, робить його м'яким і шовковистим. Залишає на волоссі легкий, приємний, вишуканий аромат.

4. Користуйтеся вирівнювачами, фенами та плойками якомога менше.

Експерти рекомендують пам'ятати про частоту застосування тепла для волосся. Регулярне використання техніки для стайлінгу - від фена до вирівнювача - може привести до накопичення статичної електрики в Вашому волоссі, що підвищує ймовірність появи завитків. Ми не рекомендуємо використовувати такі прилади кожен день і намагайтеся не використовувати їх на максимальних режимах. 

ElchimМи можемо порекомендувати фени та вирівнювач невеличкої італійської сімейної компанії Elchim. У фенах Elchim використана спеціальна іонно-керамічна система нагрівання повітря, яка збільшує зволоження і блиск волосся і при цьому зменшує наелектризованість. 

ELCHIM Вирівнювач для випрямлення NATURES TOUCH

А вирівнювач Elchim Natural Touchмає велику кількість переваг перед конкурентами - це і плаваючі пластини, які ідеально підлаштовуються під пасма волосся, і закруглені краї, що знижують ризик механічних пошкоджень волосся, і спеціальне покриття пластин, і 11 температурних режимів від 95 до 235 градусів, і унікальна система підтримки постійної температури нагріву.

5. Але все одно не забувайте про термозахист :)

Якщо Ви збираєтеся висушити волосся феном, завити кінчики або, навпаки, випрямити, не забувайте про важливість використання термозахисних засобів. Це допомагає захистити волосся від пересушування і навіть механічних пошкоджень, додає вологу і створює додатковий захисний шар. Без цього шару Ваше волосся, швидше за все, буде ламатися на кінцях.

У нас найширший вибір термозахисних засобів і дуже складно вибрати, що порадити в першу чергу)))

Nook ARTISAN Lucilla Спрей тремозахиснийЦе і тремозахисний спрей Artisan Lucilla італійського бренду NOOK з молочком орхідеї, рисовими протеїнами та УФ-фільтром 

pH Flower Термозахисний крем для гладкості волоссяІ термозахисний крем для гладкості волосся pH Flower, що допомагає захистити від розшарування кінчиків, з екстрактами іриса та ванілі і легким вишуканим ароматом

  Puring SMOOTHING Молочко-спрей з термозахистом для дисципліниІ Smoothing дисциплінуюче молочко-спрей італійського бренду PURING.

6. Намагайтеся уникати засобів з силіконами.

Силікон один з найбільш поширених інгредієнтів серед продуктів, призначених для надання Вашій шкірі і волоссю глянцевого блиску, але не варто використовувати його занадто багато. Невелика кількість силікону в засобі для укладання волосся може допомогти "приручити" волосся під час сушіння. Тим не менш, велика кількість силікону і відсутність зволожувальних інгредієнтів можуть створити тимчасово гладкий вигляд, який з часом може збільшити неслухняність волосся. Рекомендовані нами засоби містять мінімальну кількість найлегших силіконів, або взагалі не містять їх. Наприклад, в засобах Previa Natural Haircareвзагалі немає ніяких агресивних хімічних речовин. 

7. Вибирайте засоби для захисту від атмосферної вологи. 

Якщо Ваше волосся легко завивається, тоді Ви знаєте, як це витратити багато часу на створення гладкої зачіски, а потім вийти на вулицю і зрозуміти, що всі зусилля були марні. А псує все - атмосферна вологість. І не обов'язково, щоб йшов дощ. Сухе волосся миттєво починає завиватися просто вбираючи вологу з повітря, навіть якщо вологість повітря трохи вище середнього.

Серед засобів, що захищають від атмосферної вологи і допомагають зберегти зачіску, ми можемо порекомендувати:

Nook ARTISAN Voluttuosa Лак-спрей сильної фіксації

І знову засіб серії Artisan бренду NOOK. Спеціальний лак для застосування при вологій погоді Voluttuosa, середньо-сильної фіксації

Barex JOC FINISH ShineOn Спрей-блиск з антифриз-ефектом

Або спрей-блиск з антифриз-ефектом JOC STYLE італійської компанії BAREX, миттєво підсилює блиск, обволікає волосся і захищає від вологи. Він не фіксує і тому його можна використовувати як засіб фінишинга, розпилюючи на вже готову зачіску



Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.