ПРОДУКТИ, ЯКІ ПРИСКОРЮЮТЬ РІСТ ВОЛОССЯ

 curly-hairstyles-for-long-hair-2016-food-to-improve-hair-growth.jpg

Немає значення чи Ви чекаєте, коли Ваше волосся відросте після невдалої стрижки, чи просто хочете мати довші локони, пройде чимало часу, поки волосся набуде потрібної Вам довжини. На щастя, можна спробувати вплинути на швидкість росту волосся. Якщо зосередитися на цьому, можна досягти реальних результатів, особливо коли мова йде про підбір продуктів харчування. Ми наводимо список продуктів, рекомендований професором Гарвардської медичної школи Джейсоном Калтоном і ліцензованим дієтологом Мірою Калтон. Ці продукти допоможуть прискорити ріст Вашого волосся.

·        Лосось: Ця риба багата на речовини, які підтримують ріст волосся, такі як вітамін D і протеїн, але вона також містить Омега-3 жирні кислоти, які сприяють росту волосся та зберігають шкіру голови здоровою.

·        Жовтий перець: Жовтий солодкий перець містить майже в п’ять з половиною разів більше Вітаміну С, ніж апельсини (341 мг у порівнянні з 63 мг в апельсинах). Це гарна новина для локонів, оскільки Вітамін С є антиоксидантом, який зміцнює структуру волосся та волосяні фолікули, запобігаючи ламкості.

·        Устриці: дефіцит цинку викликає випадіння волосся і поганий стан шкіри голови. Устриці просто переповнені цинком – лише у 100 грамах устриць міститься 493% денної норми споживання цинку. Немає устриць ))) – не біда. Цинком багаті креветки і морепродукти, морська капуста, яловича, свиняча та куряча печінка, кедрові горіхи, арахіс, квасоля та горох.

·        Яйця: Яйця є прекрасним джерелом вже згаданих Омега-3 жирних кислот і біотину. Багато людей намагаються прискорити ріст волосся, приймаючи харчові добавки, які містять біотин. Джерелом біотину, який робить наше волосся довшим і гарнішим, є не все яйце, а тільки жовток. Споживання занадто великої кількості яєчного білка може заблокувати засвоєння біотину організмом і викликати його нестачу.

·        Насіння соняшника: всього кілька насінин можуть забезпечити Вас такою кількістю вітаміну Е, яка підвищить приплив крові до шкіри голови і буде сприяти швидкому росту волосся.

·        Солодка картопля (батат): Батат цінний бета-каротином, з якого в організмі людини синтезується ретинол (вітамін А), який не тільки сприяє здоров’ю шкіри, але й підсилює ріст волосся. В магазині біля будинку немає батату? Можна підібрати інші продукти, багаті бета-каротином (морква, щавель, обліпиха, петрушка, шипшина), але будьте обережні з високими дозами – понад 2500 мг вітаміну А можуть бути токсичними.

·        Авокадо є стародавнім секретом краси завдяки високій концентрації незамінних жирних кислот, які допомагають підтримувати шкіру гладкою та еластичною. При нанесенні на волосся і шкіру голови стимулює вироблення додаткового колагену і еластину. Змішайте трохи авокадо зі сметаною (яка містить молочну кислоту і допомагає відлущувати мертві частинки та очищати шкіру голови) і нанесіть на волосся і шкіру голови на, приблизно, 10 хвилин, після чого змийте.


Стаття перекладена з англійської компанією SOLO. Джерело – видавництво The Style Caster, список продуктів адаптований до українських реалій (підібрана заміна батату та устрицям, дані взяті з відкритих джерел).

Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.