ЕЛЕКТРИЗУЄТЬСЯ ВОЛОССЯ. ЩО РОБИТИ?

Багатьом, напевно, знайоме те відчуття, коли знімаєш шапку, а там... волосся «дибки» і в різні боки? Або коли намагаєшся їх укласти, а воно слухняно тягнється за гребінцем? А ще волосся лізе в очі, буквально липне до щік, тріщить - навряд чи це може комусь сподобатися! Проблема «наелектризованого волосся» актуальна в будь-який час року, але особливо гостро вона звучить взимку.

Cтатична єлектрика найчастіше виникає в результаті тертя однієї поверхні об іншу. Наприклад, коли ми розчісуємо волосся або коли воно стикається з головним убором. При терті відбувається перерозподіл електронів, і, як наслідок, один предмет отримує позитивний заряд, а інший - негативний. Як відомо, заряди з різними знаками притягуються (це як раз пояснює, чому волосся тягнеться до гребінця). Але саме ж волосся, отримує однакові заряди, тому за законами фізики відштовхується одне від одного. Звідси і виникає ефект неслухняного волосся, що розлітається в різні боки.

Серед інших причин, що підсилюють статичну електрику: різкі перепади температури (з холоду в тепло і навпаки), сухе повітря на вулиці та в приміщеннях, дегідратація волосся та ін.

Отже, як запобігти або зменшити електризацію волосся?

– вибирайте шампунь і кондиціонер згідно вашого типу волосся. Використовуючи правильні засоби, Ви не тільки подбаєте про своє волосся, але й посприяєте збереженню природного гідроліпідного балансу шкіри голови.

– сухе пошкоджене волосся швидше накопичує електричний заряд, тому вкрай необхідно забезпечити йому повноцінний зволожувальний догляд. Користуйтеся кондиціонерами після кожного миття, в тому числі незмивними, наносьте раз на тиждень зволожувальні й живильні маски і не забувайте обробляти оліями і сироватками кінчики волосся.

– підвищуйте рівень вологості в приміщеннях, в яких регулярно проводите час. Опалювальні прилади витягають вологу з повітря, а також з нашого волосся і шкіри. Крім того, сухе повітря підсилює процес накопичення статичної електрики. Виходом із ситуації буде придбання спеціального приладу - зволожувача повітря.

– пийте достатню кількість води, щоб уникнути зневоднення організму.

– обов'язково носіть взимку головні убори. По-перше, щоб уберегтися від застуди, а, по-друге, щоб захистити своє волосся. Як відомо, холодне повітря і сильний вітер дуже сушать волосся. Раз вже ми заговорили про головні убори, тоді слід нагадати, що одяг з синтетики (наприклад, акрилу, поліестеру або нейлону) заряджається дуже швидко, і, стикаючись з ним, наше волосся електризується. Вибирайте шапки, шарфи, светри, виготовлені з натуральних матеріалів. Це допоможе зменшити електризацію.

– фени, вирівнювачі та плойки можуть сильно пересушувати волосся, тому в зимовий період постарайтеся мінімізувати їх використання. І, звичайно ж, не забувайте наносити термозахисні засоби!

– вибирайте гарячі інструменти з функцією іонізації повітря. Завдяки цій функції інструмент випромінює потік негативно заряджених іонів, які нейтралізують позитивний заряд на волоссі. Більш того, негативно заряджені іони допомагають утримувати вологу в волоссі, що дозволяє уникати пересушування.

– зверніть увагу на гребінець, якім ви щодня торкаєтеся свого волосся. Якщо він з пластмаси, радимо відразу відкласти його в сторону. Виняток - пластмасові гребінці зі спеціальним антистатичним покриттям. Ідеальний варіант - це дерев'яний гребінець або щітка з натуральною щетиною, які будуть знімати статичну електрику.

– якщо Ви ще не встигли придбати антистатик, тоді зараз саме час це зробити. Засоби з антистатичним ефектом ідеальні як для запобігання, так і для зняття електризації. Їх можна наносити безпосередньо на волосся, можна розпорошувати на гребінець або навіть під шапку для максимального результату. Дуже зручно, легко в застосуванні і, головне, ефективно!

Ми склали для Вас список найбільш ефективних засобів з антистатичним ефектом на думку нашого експерта Євгена Осташко:

Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.