ВІЛЬНІ РАДИКАЛИ І СТАРІННЯ ШКІРИ

У нашому організмі присутня невелика кількість вільних радикалів, і здорова імунна система без проблем їх контролює. До того ж, вони виконують чимало важливих функцій, наприклад, сприяють руйнуванню вірусів і бактерій. Але іноді під впливом різних несприятливих факторів кількість вільних радикалів різко зростає, і тоді захисна антиоксидантна система нашого організму більше не в змозі з ними справлятися. Так починається окислювальний стрес - процес окислення (пошкодження) живих клітин і тканин організму. Доведено, що вільні радикали можуть провокувати розвиток різних захворювань; вони також є однією з основних причин передчасного старіння шкіри.

Давайте розберемося, чим по суті є вільні радикали.

Вільні радикали - це нестабільні молекули кисню, які мають високу активність за рахунок наявності одного або декількох неспарених електронів. Вони прагнуть отримати відсутню пару для свого неповноцінного електрона. Легко вступаючи в хімічну реакцію з найближчою повноцінною молекулою, вільний радикал забирає у неї один електрон. В результаті, молекула, яка втратила електрон, сама стає нестабільною і перетворюється на вільний радикал. Така молекула більше не в змозі виконувати свою функцію в організмі. Запускається руйнівна ланцюгова реакція, при якій пошкоджується все більше і більше здорових клітин.

Головні фактори, що стимулюють підвищене утворення вільних радикалів: 
- забруднення навколишнього середовища;
- ультрафіолетове випромінювання і радіація;
- стрес і надмірні фізичні навантаження;
- шкідливі звички (алкоголь, куріння);
- нездорова їжа;
- лікарські засоби;
- пестициди та хімікати;
- віруси та ін.

Як впливають вільні радикали на шкіру?

Неконтрольовані вільні радикали здатні руйнувати захисні мембрани клітин, порушувати структуру білків і змінювати ДНК. Під впливом вільних радикалів сповільнюються процеси відновлення клітин і порушується їхнє нормальне функціонування, слабшають природні захисні механізми шкіри, запускається процес передчасного старіння. Особливо схильні до впливу вільних радикалів колаген та еластин. А колаген, як відомо, це основний структурний білок нашої шкіри, саме він відповідає за її міцність і еластичність. При контакті з вільними радикалами в молекулах колагену відбуваються структурні зміни, вони деформуються і перестають виконувати свої функції. Як наслідок, шкіра втрачає пружність і гладкість, знижується її тонус і здатність до регенерації, з'являються зморшки.

Як боротися з вільними радикалами?

В нашому організмі є своя захисна антиоксидантна система, яка в нормальних умовах нейтралізує дію вільних радикалів. Але з ряду причин, про які ми говорили вище, ця система може дати збій, і тоді організму буде потрібна порція антиоксидантів ззовні. Це можуть бути багаті антиоксидантами фрукти і ягоди, овочі, горіхи і т.д., які ми вживаємо в їжу. У випадку зі шкірою це ще й різні косметичні засоби, формули яких збагачені антиоксидантними речовинами.

  • Антиоксидантице речовини, які пригнічують окисну дію вільних радикалів. Зв'язуючись з вільними радикалами, антиоксиданти віддають їм електрон і, таким чином, нейтралізують їх активність

Свободные радикалы

Зараз багато брендів розробляють косметику, збагачену різними рослинними екстрактами і ессенціальними оліями з вираженими антиоксидантними властивостями. Один з таких - це італійський бренд VAGHEGGI, який виробляє якісну функціональну фітокосметику по догляду за шкірою обличчя та тілом.

У бренді представлена лінія LIME, створена цілеспрямовано, щоб захистити шкіру від згубного впливу вільних радикалів і забезпечити їй здоровий і сяючий зовнішній вигляд.  

VAGHEGGI LIME

Лінія LIME ідеально підійде для тьмяної, «втомленої» шкіри в стані стресу, шкіри з ознаками старіння, а також в якості захисту для подальшого перебування на сонці.

ПЕРЕВАГИ:

- Надає комплексну антиоксидантну дію.
- Захищає і відновлює структуру клітин шкіри.
- Сприяє утворенню колагену: забезпечує чудову противікову дію.
- Обновлює і ревіталізірує шкіру обличчя, повертає їй енергію і сяйво.
- Захищає шкіру від побічних ефектів ультрафіолетових променів.

До формули включений стабілізований вітамін С (аскорбіл тетраізопальмітат) - потужний антиоксидант, який захищає шкіру від старіння.

  • Аскорбил тетраізопальмітат (Ascorbyl Tetraisopalmitate)форма вітаміну С, яка відрізняється здатністю добре розчинятися в жирах, завдяки чому легко проникає в мембрани клітин. Перешкоджає клітинним пошкодженням і захищає ДНК. Стимулює синтез колагену, підвищуючи пружність шкіри і надає омолоджуючу дію. Володіє ефективними освітлюючими здібностями і запобігає гіперпігментації, повертає шкірі свіжість і сяйво.

Серед інших активних інгредієнтів лінії LIME: есенціальна олія лайма, олія календули, олія жожоби, дистилят неролі, цілісний сік калабрийского апельсина.

Потрібно розуміти: щоб зберегти здоров'я шкіри і максимально продовжити її молодість, потрібно докласти зусиль. Вибирати тільки якісну косметику з ефективними захисними відновлювальними властивостями, і, можливо, переглянути свій спосіб життя, нормалізувати харчування і позбутися шкідливих звичок.

Перейти до розділу VAGHEGGI


17.10.2018

Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.